Tippek, tanácsok szőnyegvásárláshoz - Szőnyegakció

2022.10.10 22:23
Bernadett

Szőnyeg étkezőbe? Így válaszd ki a legjobb megoldást!

Beszélgetünk, eszünk, jól érezzük magunkat: az étkező társasági és családi eseményeink egyik központi tere. Mivel viszonylag sok időt is eltölthetünk itt egyszerre, fontos, hogy nemcsak ízléses, de komfortos is legyen. Nem mindegy tehát, milyen burkolatot választunk ide – egy jól mutató szőnyeggel viszont egyszerre varázsolhatjuk ízlésessé és kényelmessé ezt a helyiséget. Milyen szőnyegek illenek az étkezőbe, mik a legfontosabb jellemzőik, és hogyan érdemes kiválasztanunk őket? Cikkünkben megmutatjuk!

2022.09.05 21:35
Bernadett

Szőnyeg padlófűtéshez? Így válaszd ki a legjobb megoldást!

A padlófűtés manapság egyre népszerűbb fűtési forma: csendesebb, mint egy radiátor, költséghatékony és egyenletes hőeloszlást biztosít helyiségeinkben. Emellett szinte az összes burkolathoz használható: gyakorlatilag csak tömörfa vagy bambusz nem javasolt fölé, a gyengébb hősugárzó képességük miatt. Van, aki szerint a padlófűtés hatását ronthatja egy szőnyeg is – ám a kulcs mindig a megfelelő burkolat- és szőnyegválasztásban rejlik. Cikkünkben összegyűjtöttünk mindent, amit a jó szőnyeg kiválasztáshoz tudni érdemes!

2022.08.04 20:20
Bernadett

Miért jó ötlet a padlószőnyeg gyerekszobába?

A gyerekszoba berendezésének egyik lényeges kérdése, hogy milyen padlóburkolatot válasszunk, mely tökéletesen megfelel az igényeknek, biztonságos és könnyen tisztán tartható. A legtöbb esetben azért esik a padlószőnyegre a választás, mert az meleg hatású, puha tapintású, egy kisgyermek is komfortosan el tud rajta játszani, bármikor lehuppanhat rá, ha pedig elesik, akkor itt a legkisebb a sérülésveszély, hiszen nem üti meg magát. Cikkünkben összegyűjtöttünk minden kritériumot, amelyek segítségével szülőként könnyedén kiválaszthatjuk a gyerekszobába a legjobb szőnyeget!

2022.07.10 14:46
Bernadett

Tudj meg mindent a hosszú szálú szőnyeg tisztításáról!

A szőnyegek sokoldalú és nélkülözhetetlen darabjai az otthonunknak, miközben egyedi jelleget kölcsönöznek az életterünknek. Kellemetlen velejárója, hogy nagy mennyiségű por és szennyeződés rakódik le rájuk. A porszívózás mellett választhatjuk a vegyszermentes tisztítást, de évente egyszer-kétszer érdemes szakszerű segítséget is igénybe vennünk. Bérelhetünk szőnyegtisztító gépet, de szakembert is megbízhatunk a feladattal. Egyes szőnyegek karbantartása nagyobb odafigyelést igényel, elég csak a hosszú szálú szőnyeg tisztítására gondolni. Ez azonban ne ijesszen el senkit a jelenleg egyik legtrendibb darab megvásárlásától.

Milyen módszereket érdemes alkalmazni az otthoni tisztításhoz? Mikor forduljunk szakemberhez? Praktikus tanácsok, tippek, hogy a shaggy szőnyeg sokáig otthonunk főszereplője maradjon.

2022.06.11 17:06
Bernadett

Konyhába szőnyeget: tudd meg, miért jó és milyet válassz!

A konyha és a szőnyeg sokak szemében nem passzol egymáshoz, hiszen két teljesen eltérő dolgot testesít meg. A konyha a praktikusságot jelenti számunkra, ahol igyekszünk gyorsan elkészíteni az ételt és eltüntetni az ezzel járó felfordulást, míg a szőnyeget olyan helyre szánjuk, ahol sok időt szeretnénk eltölteni. A konyha szerepe azonban - a megváltozott életvitelünknek köszönhetően - átalakult, többfunkciós helyiségként tekintünk rá, amelyet szinte egész nap használunk.

Hogyan varázsolhatjuk egyedivé és egyúttal praktikussá a konyhánkat, amelyben a szőnyegnek is központi szerepe van? Cikkünkből kiderül, miért hessegessük el a kárpittal kapcsolatos aggályainkat és milyen szempontok alapján válasszunk a konyhába szőnyeget.

2022.05.06 02:37
Bernadett

Ötletek és praktikák, ha szőnyeget keresel a nappaliba

Milyen szőnyeget válasszunk a nappaliba? A különböző típusú ülőbútorokhoz milyen méretű szőnyegeket érdemes beszerezni? Hogyan helyezzük el a szőnyeget a bútorokhoz képest? Hogyan kombináljuk a színeket és az anyagokat? Cikkünk ezekben a kérdésekben igyekszik segíteni, illetve egyéb praktikákkal is szolgálunk a család - általában - legnagyobb helyiségére vonatkozóan.

2022.04.12 02:03
Bernadett

A keleti szőnyeg fajták a modern trendek kedvelőit is rabul ejtik

 

A legtöbb lakásba belépve első pillantásra csak az „egyenbútorok”, divatos és egyben eléggé általános megoldások tűnnek fel, de egy kicsit elmerülve a részletekben észre fogjuk venni az egyedi elemeket, kedvenc tárgyakat. A keleti szőnyeg igazi különlegesség, ez adja a szoba melegségét, rálépve érezzük puhaságát, minden olyan tulajdonság benne van, amit az ember szeret.

A szőnyeg nagyon sokrétű lakberendezési kellék lehet, hiszen színeiben, forma és mintavilágában, és - ami még nagyon fontos a mai lakásoknál - méretében is nagyon változatos tud lenni.

Aki a szőnyeg vásárlása előtt elmerül a részletekben, az további fontos különbségeket is felfedez, hiszen az eltérő szövéstechnikák, csomózási megoldások és a felhasznált alapanyagok tekintetében is sok-sok egyediséget találhatunk egy szőnyegben. Azonban az igazi kuriózumot változatlanul a keleti szőnyegek jelentik.

2022.03.17 01:45
Bernadett

Melyek a leghatékonyabb szőnyeg szagtalanítók?

 

A szőnyeg funkcióján túl a lakásunk dísze, kellemes meleget biztosít nemcsak a talpaknak, de a szemünknek is, hiszen ma már elsősorban díszítési céllal vásárolunk szőnyeget, majd ragaszkodunk hozzá és fáj lecserélni, ha tönkre megy. A színek harmóniája, a lakás összhangja szempontjából a megfelelő szőnyeg kiválasztása eléggé meghatározó. Hangulatossá varázsolják az adott helyiséget, meghatározhatják az egész lakás stílusát.

2022.02.09 18:38

Szőnyeg a babaszobába: mi alapján válasszuk ki?

A babaszoba megtervezése nem kis feladat, hiszen a fő cél a biztonságos, egészséges, de szórakoztató, dekoratív környezet kialakítása. A helyiség berendezése előtt még igen sok feladat van, hiszen végig kell gondolni, hogy milyen a festék kerüljön a falra, milyen textíliákat válasszunk az ablakokra és a legfontosabb, hogy milyen anyagból készüljön a padlóburkolat.

A padlófelület jó megválasztására azért kell nagyobb figyelmet fordítani, mert babánk már pár hónapos korától rengeteg időt fog a földön tölteni. Attól kezdve, hogy még csak nézelődik, kúszik-mászik, később elkezd járni, a padlón játszani és mezítláb futkározni, ezekhez pedig kell a megfelelő védelmet biztosító felület.
Ha nem megfelelő a burkolat, akkor babánk felfázhat, beütheti magát, elcsúszhat, allergiás lehet, megbetegedhet. Hogy ezeket elkerüljük, cikkünkben segítséget nyújtunk, hogy milyen felületekben gondolkozhatunk szülőként, ha a megfelelő paldóburkolatot keressük a gyerekszobába.

2022.02.09 17:49

Szőnyegtisztítás házilag? Mutatjuk a leghatékonyabb megoldásokat

 

A szőnyegeket egyszerre lehet szeretni az esztétikus látványuk, a puha tapintásuk, vagy akár a finom illat miatt is. A szőnyeg komfortos meleget biztosít a talpaknak a hűvösebb téli napokon is, színek szempontjából hangulatossá varázsolhatja a beltér stílusát, a hozzánk érkező vendégek pedig jó eséllyel a szőnyeget dicsérik majd elsőként.

Persze csak akkor, ha a szőnyegtisztítás feladatait rendszeresen, kellő körültekintéssel sikerül elvégezni. Ebben igyekszünk segíteni a bejegyzésben, rámutatva a szőnyegtisztítás leginkább javasolt eszközeire és módszereire.

Szőnyeg áruház: itt érdemes kezdeni a szőnyeg keresést

A szőnyeg áruház minden (szőnyeg) igényt ki kell, hogy elégítsen. Kevés olyan otthont találunk, ahol a szőnyeg ne lenne alapvető kellék: mind esztétikai, mind kényelmi szempontból. Ha úgy érezzük, hogy minden a helyén van otthon, de esetleg egy (vagy kettő vagy néhány) szőnyeg kellemesebbé, kényelmesebbé, otthonosabbá tenné lakhelyünket, érdemes nézelődni a futószőnyeg, shaggy szőnyeg, modern szőnyeg, kerek szőnyeg, klasszikus szőnyegek - és persze gyerekszőnyeg kategóriában.

Shaggy szőnyeg tisztítása házi praktikákkal

A hosszú szálú szőnyegek tisztítása közel sem egyszerű, hiszen a szennyeződés eltávolítása mellett arra is ügyelnünk kell, hogy a szőnyeg szálainak épsége is megmaradjon. Ezért mindenképp olyan tisztítási eljárásokra van szükségünk, amik egyszerre hatékonyak, ugyanakkor kíméletesek is.

Szőnyeg vásárlása során felmerülő kérdések

A hosszú szálú szőnyegek tisztítása közel sem egyszerű, hiszen a szennyeződés eltávolítása mellett arra is ügyelnünk kell, hogy a szőnyeg szálainak épsége is megmaradjon. Ezért mindenképp olyan tisztítási eljárásokra van szükségünk, amik egyszerre hatékonyak, ugyanakkor kíméletesek is.

Otthonunk alapvető eleme a szőnyeg, ami tökéletesen kiegészíti a szoba megjelenését, valamint puha és meleg érzést kelt. Nehéz kérdés előtt állunk amikor szőnyeget kell választanunk otthonunkba, de szerencsénkre megannyi szőnyeg, futószőnyeg, hálószoba szőnyeg, előszoba szőnyeg közül válogathatunk a futószőnyeg webáruház oldalán.

Kövesse figyelemmel blogunkat, amelyben időről-időre hasznos információkat, tudnivalókat, érdekességeket teszünk közzé az általunk forglamazott szőnyegekkel és egyéb termékeinkkel kapcsolatban.

 


Amit a nagyméretű szőnyegekről tudni érdemes...

Amit a nagyméretű szőnyegekről tudni érdemes


Gyerekszőnyeg dilemma...

Gyerekszőnyeg dilemma


A népszerű shaggy szőnyeg titka

Pink shaggy szőnyeg

olcsobbat.hu unicreditbank_hu simplepay_hu_v2