Tippek, tanácsok szőnyegvásárláshoz - Szőnyegakció

2022.07.10 14:46
Bernadett

Tudj meg mindent a hosszú szálú szőnyeg tisztításáról!

A szőnyegek sokoldalú és nélkülözhetetlen darabjai az otthonunknak, miközben egyedi jelleget kölcsönöznek az életterünknek. Kellemetlen velejárója, hogy nagy mennyiségű por és szennyeződés rakódik le rájuk. A porszívózás mellett választhatjuk a vegyszermentes tisztítást, de évente egyszer-kétszer érdemes szakszerű segítséget is igénybe vennünk. Bérelhetünk szőnyegtisztító gépet, de szakembert is megbízhatunk a feladattal. Egyes szőnyegek karbantartása nagyobb odafigyelést igényel, elég csak a hosszú szálú szőnyeg tisztítására gondolni. Ez azonban ne ijesszen el senkit a jelenleg egyik legtrendibb darab megvásárlásától.

Milyen módszereket érdemes alkalmazni az otthoni tisztításhoz? Mikor forduljunk szakemberhez? Praktikus tanácsok, tippek, hogy a shaggy szőnyeg sokáig otthonunk főszereplője maradjon.

2022.07.10 13:58
Bernadett

Konyhába szőnyeget: tudd meg, miért jó és milyet válassz!

A konyha és a szőnyeg sokak szemében nem passzol egymáshoz, hiszen két teljesen eltérő dolgot testesít meg. A konyha a praktikusságot jelenti számunkra, ahol igyekszünk gyorsan elkészíteni az ételt és eltüntetni az ezzel járó felfordulást, míg a szőnyeget olyan helyre szánjuk, ahol sok időt szeretnénk eltölteni. A konyha szerepe azonban - a megváltozott életvitelünknek köszönhetően - átalakult, többfunkciós helyiségként tekintünk rá, amelyet szinte egész nap használunk.

Hogyan varázsolhatjuk egyedivé és egyúttal praktikussá a konyhánkat, amelyben a szőnyegnek is központi szerepe van? Cikkünkből kiderül, miért hessegessük el a kárpittal kapcsolatos aggályainkat és milyen szempontok alapján válasszunk a konyhába szőnyeget.

2022.07.10 02:37
Bernadett

Ötletek és praktikák, ha szőnyeget keresel a nappaliba

Milyen szőnyeget válasszunk a nappaliba? A különböző típusú ülőbútorokhoz milyen méretű szőnyegeket érdemes beszerezni? Hogyan helyezzük el a szőnyeget a bútorokhoz képest? Hogyan kombináljuk a színeket és az anyagokat? Cikkünk ezekben a kérdésekben igyekszik segíteni, illetve egyéb praktikákkal is szolgálunk a család - általában - legnagyobb helyiségére vonatkozóan.

2022.07.10 02:03
Bernadett

A keleti szőnyeg fajták a modern trendek kedvelőit is rabul ejtik

 

A legtöbb lakásba belépve első pillantásra csak az „egyenbútorok”, divatos és egyben eléggé általános megoldások tűnnek fel, de egy kicsit elmerülve a részletekben észre fogjuk venni az egyedi elemeket, kedvenc tárgyakat. A keleti szőnyeg igazi különlegesség, ez adja a szoba melegségét, rálépve érezzük puhaságát, minden olyan tulajdonság benne van, amit az ember szeret.

A szőnyeg nagyon sokrétű lakberendezési kellék lehet, hiszen színeiben, forma és mintavilágában, és - ami még nagyon fontos a mai lakásoknál - méretében is nagyon változatos tud lenni.

Aki a szőnyeg vásárlása előtt elmerül a részletekben, az további fontos különbségeket is felfedez, hiszen az eltérő szövéstechnikák, csomózási megoldások és a felhasznált alapanyagok tekintetében is sok-sok egyediséget találhatunk egy szőnyegben. Azonban az igazi kuriózumot változatlanul a keleti szőnyegek jelentik.

2022.07.10 01:45
Bernadett

Melyek a leghatékonyabb szőnyeg szagtalanítók?

 

A szőnyeg funkcióján túl a lakásunk dísze, kellemes meleget biztosít nemcsak a talpaknak, de a szemünknek is, hiszen ma már elsősorban díszítési céllal vásárolunk szőnyeget, majd ragaszkodunk hozzá és fáj lecserélni, ha tönkre megy. A színek harmóniája, a lakás összhangja szempontjából a megfelelő szőnyeg kiválasztása eléggé meghatározó. Hangulatossá varázsolják az adott helyiséget, meghatározhatják az egész lakás stílusát.

2022.02.09 18:38

Szőnyeg a babaszobába: mi alapján válasszuk ki?

A babaszoba megtervezése nem kis feladat, hiszen a fő cél a biztonságos, egészséges, de szórakoztató, dekoratív környezet kialakítása. A helyiség berendezése előtt még igen sok feladat van, hiszen végig kell gondolni, hogy milyen a festék kerüljön a falra, milyen textíliákat válasszunk az ablakokra és a legfontosabb, hogy milyen anyagból készüljön a padlóburkolat.

A padlófelület jó megválasztására azért kell nagyobb figyelmet fordítani, mert babánk már pár hónapos korától rengeteg időt fog a földön tölteni. Attól kezdve, hogy még csak nézelődik, kúszik-mászik, később elkezd járni, a padlón játszani és mezítláb futkározni, ezekhez pedig kell a megfelelő védelmet biztosító felület.
Ha nem megfelelő a burkolat, akkor babánk felfázhat, beütheti magát, elcsúszhat, allergiás lehet, megbetegedhet. Hogy ezeket elkerüljük, cikkünkben segítséget nyújtunk, hogy milyen felületekben gondolkozhatunk szülőként, ha a megfelelő paldóburkolatot keressük a gyerekszobába.

2022.02.09 17:49

Szőnyegtisztítás házilag? Mutatjuk a leghatékonyabb megoldásokat

 

A szőnyegeket egyszerre lehet szeretni az esztétikus látványuk, a puha tapintásuk, vagy akár a finom illat miatt is. A szőnyeg komfortos meleget biztosít a talpaknak a hűvösebb téli napokon is, színek szempontjából hangulatossá varázsolhatja a beltér stílusát, a hozzánk érkező vendégek pedig jó eséllyel a szőnyeget dicsérik majd elsőként.

Persze csak akkor, ha a szőnyegtisztítás feladatait rendszeresen, kellő körültekintéssel sikerül elvégezni. Ebben igyekszünk segíteni a bejegyzésben, rámutatva a szőnyegtisztítás leginkább javasolt eszközeire és módszereire.

Szőnyeg áruház: itt érdemes kezdeni a szőnyeg keresést

A szőnyeg áruház minden (szőnyeg) igényt ki kell, hogy elégítsen. Kevés olyan otthont találunk, ahol a szőnyeg ne lenne alapvető kellék: mind esztétikai, mind kényelmi szempontból. Ha úgy érezzük, hogy minden a helyén van otthon, de esetleg egy (vagy kettő vagy néhány) szőnyeg kellemesebbé, kényelmesebbé, otthonosabbá tenné lakhelyünket, érdemes nézelődni a futószőnyeg, shaggy szőnyeg, modern szőnyeg, kerek szőnyeg, klasszikus szőnyegek - és persze gyerekszőnyeg kategóriában.

Shaggy szőnyeg tisztítása házi praktikákkal

A hosszú szálú szőnyegek tisztítása közel sem egyszerű, hiszen a szennyeződés eltávolítása mellett arra is ügyelnünk kell, hogy a szőnyeg szálainak épsége is megmaradjon. Ezért mindenképp olyan tisztítási eljárásokra van szükségünk, amik egyszerre hatékonyak, ugyanakkor kíméletesek is.

Szőnyeg vásárlása során felmerülő kérdések

A hosszú szálú szőnyegek tisztítása közel sem egyszerű, hiszen a szennyeződés eltávolítása mellett arra is ügyelnünk kell, hogy a szőnyeg szálainak épsége is megmaradjon. Ezért mindenképp olyan tisztítási eljárásokra van szükségünk, amik egyszerre hatékonyak, ugyanakkor kíméletesek is.

Otthonunk alapvető eleme a szőnyeg, ami tökéletesen kiegészíti a szoba megjelenését, valamint puha és meleg érzést kelt. Nehéz kérdés előtt állunk amikor szőnyeget kell választanunk otthonunkba, de szerencsénkre megannyi szőnyeg, futószőnyeg, hálószoba szőnyeg, előszoba szőnyeg közül válogathatunk a futószőnyeg webáruház oldalán.

Kövesse figyelemmel blogunkat, amelyben időről-időre hasznos információkat, tudnivalókat, érdekességeket teszünk közzé az általunk forglamazott szőnyegekkel és egyéb termékeinkkel kapcsolatban.

 


Amit a nagyméretű szőnyegekről tudni érdemes...

Amit a nagyméretű szőnyegekről tudni érdemes


Gyerekszőnyeg dilemma...

Gyerekszőnyeg dilemma


A népszerű shaggy szőnyeg titka

Pink shaggy szőnyeg