Tippek, tanácsok szőnyegvásárláshoz - Szőnyegakció

Eljött az idő egy új szőnyeg vásárlására? Ne halogassuk

2020.11.30 11:54

Több tucat, talán több száz olyan tárgy van a lakásunkban, amelyekre keveset gondolunk, annak ellenére, hogy minden nap látjuk és használjuk őket. A szőnyeg esetében ez nyilvánvaló: belépünk a lakásunkba és előbb-utóbb egy szőnyeggel találjuk szembe magunkat. Vagyis egy szőnyeget találunk a lábunk alatt. Lehet ez sokféle, és az igazság az, hogy a szőnyegek a folyamatos használat során elhasználódnak: hamarabb, mint gondolnánk. Ha pedig ez bekövetkezik, érdemes minél hamarabb újabb szőnyeget beszerezni.

Eljött az idő egy új szőnyeg vásárlására? Ne halogassuk!

Milyen szőnyegek léteznek?

Rengeteg féle... A teljesség igénye nélkül a fő kategóriák a futószőnyeg, a gyerekszőnyeg, a shaggy szönyeg, a modern szőnyeg, és a kerek szőnyeg. Sőt, bizonyos szempontból ide tartoznak a lábtörlők és a szőnyegek tartozékai is, mint a csúszásgátlók szőnyegekhez. A főbb kategóriákról említünk néhány szót ebben a cikkben.

A futószőnyegek a Szőnyegakció weboldalán négy méretben érhetők el szélességben: 70 cm, 80 cm, 100 cm és 120 cm. A hosszát pedig mi dönthetjük el, attól függően, hogy milyen hosszú az előszobánk vagy folyosónk - vagy más helyiség esetén a rendelkezésre álló hely. Azoknál a szőnyegmintáknál, amelyek futószőnyegként elérhetők, más méret választására is van lehetőség, mint a hagyományosabb 70x100 cm, 100x200 cm, 150x230 cm, 200x300 cm, 250x350 cm, 300x400 cm, 300x500 cm és a fűtőszőnyeg egyes méretei.

A gyerek- és játszószőnyeg az egyik legizgalmasabb kategória, ezek lényege, hogy színekkel, kedves játékfigurákkal élményt hoznak gyerekeink szobájába, játszó helyére, és jól bírják a gyerekek játékosságát is. A Szőnyegakciónál 10 különböző méret érhető el, 80x120 / 150 cm-től kezdve egészen 280x360 cm-ig. Néhány kedvencünk a rózsaszín pillangós (Trendy Kids Pink pillangós), az erdő állataival díszített (Broadway Kids Forest Erdő állatai) és a zsiráfos-nyulas-tehenes (Acapulco Kids 140 multi).

A shaggy szőnyegek talán nem ismerős elsőre, de ha úgy mutatjuk be, mit hosszú szálú szőnyeget, valószínűleg tudjuk, hogy miről is van szó. Itt szintén 10 méret érhető el, de már 40x60 cm-es kisszőnyeg is "megplüssítheti" életünket: nagyszerű érzés a puha, divatos, színes szőnyeget elhelyezni azon a helyen, ahol ő lehet a leglátványosabb kiegészítője a lakásunknak.

Ha pedig ezek illik leginkább a lakásunkhoz, a modern szőnyegek lehetnek a leginkább megfelelő megoldások számunkra. Itt találjuk a legnagyobb választékot, több mint 700 különböző fajta mintát választhatunk! A minták a modern művészeteket idézik, mint az op-art, kubizmus, hard-edge painting. Elég, ha Vasarellyre gondolunk, tudhatjuk, hogy mire számíthatunk.

A kerek szőnyeg alakjából kiindulva természetesen más méretekben érhető el (60 cm és 200 cm átmérő között, ezekkel együtt 5 különböző méretet tudunk megvásárolni), és egy négyszögletes szoba közepére elhelyezve annak sarkait tompíthatja, szögletességét enyhítheti.

olcsobbat.hu unicreditbank_hu simplepay_hu_v2