Gyerekszőnyeg dilemma...

Gyerekszőnyeg - megmozgatja a fantáziát

Azt hiszem, nem tévedek, ha azt mondom, mindenki fel tudja idézni, milyen szőnyeg volt a szobájában gyerekkorában. A különleges minták egy egészen új fantáziabirodalmat nyitottak meg előttünk: hol autópálya volt a matchboxoknak, hol veszélyes dzsungel az indiánoknak, hol virágos rét Barbie-nak. A lehetőségeknek csak a képzelet szabott határt, és így van ez manapság a gyerekszőnyegek piacán is: a kínálat hatalmas, ezért érdemes néhány jó tanácsot megfogadni, mielőtt rákattintunk a kosárba ikonra!

 

Minden vélemény számít

Különösen a kicsié, akinek szánjuk a szőnyeget. Hacsak nem ajándékba szánjuk, ültessük oda nyugodtan a gyereket is gép elé, böngésszük végig együtt a gyerekszőnyeg-kínálatot! Biztosak lehetünk benne, hogy pillanatok alatt beleszeret az egyik modellbe, és így garantáltan olyan darab kerül a szobájába, amin örömmel játszik majd. Kérdezzünk meg bátran más szülőket, vagy akár forduljunk a szőnyeg webáruház vevőszolgálatához, hogy milyen hasznos tippekkel tudnak segíteni nekünk a döntésben!

Felnőttes szempontok

Bár kétségtelen, hogy a gyerekszőnyeg kiválasztásánál elsősorban a csöppség kívánalmait érdemes szem előtt tartani, azért nem árt, ha apa és anya szempontjai is érvényesülnek. Hogy mire gondolunk? Például a tisztíthatóságra, ami egy szőnyeg esetén különösen fontos kérdés. A korszerű gyerekszőnyegek többsége vegyszerálló, így általános szőnyegtisztítóval vagy szappanos vízzel könnyedén tisztán tarthatók.

 

De milyen is az ideális gyerekszőnyeg?

A gyerekszobába nem érdemes túl puha, vagy vastag szálú szőnyeget választani, hiszen ezeken nem gurul a kisautó, és nem áll meg rajtuk a LEGO. Az ideális szálhosszúság 1-2 cm, ez már elég meleg, hogy ne fázzon fel a pici, ugyanakkor játékra is ideális. Legalább ilyen fontos, hogy az új gyerekszőnyeg antiallergén legyen, hiszen a por és az atka komoly egészségügyi kockázatot jelentenek.

 

Rendeljen vidám és színes gyerekszőnyeget, változtassa szeme fénye szobáját igazi meseországgá!

GyerekszőnyegBambino gyerekszőnyegKözlekedős gyerekszőnyeg