Tippek, tanácsok szőnyegvásárláshoz - Szőnyegakció

Melyik szobába milyen szőnyeg való? Mutatjuk

2020.09.18 16:32

A megfelelő szőnyeg kiválasztás a lakás helyiségeibe olyan, mint az alkalomhoz illő ruha megtalálása. Sportoláshoz sem húzunk kisestélyit, mint ahogy konyhába se teszünk hosszú szálú, világos shaggy szőnyeget. Gyerek mellett nehezebb tisztán tartani a szőnyegünket de a modern technikának hála csak bedobjuk a mosógépbe és olyan lesz mint új korában.


Melyik szobába milyen szőnyeg való? Mutatjuk

Nappali

Az egyik legtöbb lehetőséget magában rejtő szoba, ahova rengeteg stílusú és anyagú klasszikus szőnyegből válogathatunk. Könnyen tisztítható, strapabíró legyen az ide vásárolt szőnyeg, mert itt tartózkodunk a legtöbbet, itt van a legnagyobb jövés-menés. A világos színek optikailag tágítják a teret, így világos szőnyeget vegyünk, ha kicsinek, sötétnek érezzük a nappalit. A színes szőnyegek jól mutatnak egyszínű falak mellett, nagy térben. Legyen mutatós, hiszen a nappali olyan központi hely, ahol nemcsak a család, de vendégek is megfordulnak, így sokat elárul az ízlésünkről, hogy milyen kinézetű, minőségű szőnyeg kerül a padlóra.

Konyha

Ide mindenképpen olyan szőnyeget kell választani, ami bírja a strapát, hisz a főzés-sütés közben rengeteg szennyeződés érheti. Legyen könnyen tisztítható és kevésbé látszódjon rajt a folt. Kerüljük a világos szőnyegeket, inkább gondolkozzunk színes, szőtt rongyszőnyegben vagy valamilyen mintás futószőnyegben. Mosógépben mosható szőnyeget vásároljunk, hiszen a konyhai szőnyegek megszívják magukat az ételszaggal így fontos hogy gyakrabban mossuk ki őket mint a többi szőnyegünket. Legjobb választás a futószőnyeg.

Fürdőszoba

Legyen olyan anyagú, ami könnyen szárad még akkor is, ha nincs a fürdőnek megfelelő szellőztetése hiszen a pára és a penész melegágya tud lenni egy fürdőszobai szőnyeg. Amekkora helyünk van, akkora legyen a szőnyeg, ne lógjon a mosógép alá, vagy ne akadályozza az ajtónyitást. Világos burkolathoz passzol a sötét szőnyeg, míg a sötét mellet jól mutat a világos.

Hálószoba

Minél puhább az annál jobb, így ide hosszú szálú shaggy szőnyeget érdemes venni. Bátran választhatunk világos színeket, a hálószobában a szőnyeg nem koszolódik annyira mint a konyhában vagy az előszobában. Számos kiegészítők közt válogathatunk.

Előszoba

Legyen sötét színű és könnyen tisztítható, hiszen ide lépünk rá a piszkos cipőnkkel, vagy támasztjuk rá a vizes esernyőnket. A lábtörlők kiválasztása is nagyon fontos, legyen sötét színű és szintén könnyen tisztítható.

olcsobbat.hu unicreditbank_hu simplepay_hu_v2