Tippek, tanácsok szőnyegvásárláshoz - Szőnyegakció

Milyen szőnyeg hova illik a lakásunkban?

2020.12.31 10:06

A szőnyeg többnyire a szoba legmeghatározóbb textilje. Használatával melegséget, intimitást adunk otthonunknak, hátteret teremtünk bútorainknak, színt viszünk a térbe. Összefoghatjuk vele a helyiség bútorait megszüntetve a lebegő érzetet, közös tereknél pedig szobarészeket választhatunk el segítségükkel. Szőnyeg nélkül a terek ridegebbek, gyakran befejezetlen hatásúak, így nem kétséges hogy szőnyegekre szükség van.

Szőnyeget vásárolni nem kis döntés, hiszen jó időre drámaian meghatározza majd az otthonunk adott helyiségének látványát és hangulatát. A beszerzés tehát gondos körültekintést és felkészülést igényel, ehhez szeretnék segítséget nyújtani.

A színek kiválasztásánál amellett, hogy a szőnyegnek harmóniában kell lennie a szobában használt más textilekkel, azt kell eldönteni, hogy egy semleges háttérnek szánjuk a helyiségbe vagy domináns elemnek. Ez utóbbi esetben a bútoroknak, kiegészítőknek és a többi textilnek kell visszafogottabbaknak lenniük, hogy ne legyen túl zavaros a látvány. A színek általános természetére vonatkozó tulajdonságok, nevezetesen a világosabb árnyalatok optikailag tágítják a teret, itt is érvényesek.

Gyerekszőnyeg

A gyerekszőnyeg kiválasztásánál fontos végiggondolni, hogy milyen gyakran használják majd a szőnyeget. Az aktívan igénybe vett területeken elhelyezett szőnyegeknél nem javasolt a hosszú szálú szőnyeg, előbbinél a tisztítás, utóbbinál az elveszett és soha elő nem kerülő lego darabok okozhatnak problémát.

Futószőnyeg

A beltéri folyosók, előszobák, hallok szőnyegezésére használjuk. A különböző színű és mintázatú futószőnyegek különböző anyagból és textúrából készülnek.

Hogyan tisztítsunk szőnyeget?

Minden tisztítás alapja a módszeres porszívózás. Érdemes ezzel kezdeni a tisztítást. Ha a szőnyeg mérete megengedi felfordítva óvatosan ki is ütögethetjük belőle a nagyobb szennyeződéseket. A tisztítószeres takarításnál azonban nagyon óvatosan járjunk el. Használatuk előtt mindig mindenképpen olvassuk el a csomagoláson lévő utasítást és ha van rá mód, végezzünk egy próba tisztítást. A szőnyeg áruház felvilágosítást adhat nekünk ezzel kapcsolatban, érdeklődjünk utána.

A szőnyeg akció weboldalán kedvünkre válogathatunk rengeteg féle és fajta szőnyegből.

olcsobbat.hu unicreditbank_hu simplepay_hu_v2